top of page

Juuli Purgisaldo seis


Juuli oli üks vahva kuu, oli palju festivale, sünnipäevasid ja muid väljaminekuid. Juulis tegin ka oma esimese blogipostituse ja otsustasin oma rahaasjad kokku võtta. kuna alustasin korralikuma arvestusega alles keset kuud siis mõned arvud ei pruugi täielikult klappida. Sellegipoolest on nüüd minu esimene kuu kokkuvõte teie ees:


Eesmärgid:


sissetulekud 1200€ neto


Pähe sai löödud haluga ja koopasse veetud:


Põhitöö- 984 €

Kõrvalotsad- 170 €

Kokku- 1 154 €

Eesmärgi täitmisest jäi see kuu puudu 46€



Esimene aktsiatehing

Selle eesmärgini püüdlemine on veel eesseisev lahing. Kuna selle eesmärgi sõnastasin eelmine kuu, siis saab seda kahevõitlust pidama hakata alles augustist. Hetkel tundub, et äkki teen sellest eesmärgist endale jõulukingi.



Ühisrahastus:


Bondora- 200€ (Purgis juunist)


Bondorasse on kokku kuhjatud 203,21€ Portfellihalduri seadistasin võtma ainult Eesti laene, no ei vea need üksikud Soome ja Hispaania rohelised laenud neid punaseid miinusest välja. Eesti laenud aga hoiavad seda plussi üleval ja koos vanade punaste laenudega on hetke netotootlus pisikesed 2,19%


Omaraha- 1000€


Koos juulis investeeritud 200 euroga on minu eest lahingus 537,15€ Omarahas suunasin rohkem raha tagatud laenudesse, sest ma lihtsalt ei kannata kui raha seisab kontol väheste, või ebasobivate laenupakkumiste tõttu. Omarahas veavad tootlust alla ainuüksi vanad Soome punased laenud. Tootlus (XIRR) portaali sõnul = 10,1%



intressikasum 20€ kuus:


Omaraha- 8,02 €

Bondora- 0,33 €

Kokku- 8,35 €

Seega eesmärgist jääb hetkel puudu 11,65€ Pool elektriarvet saab juba makstud, või paar kohvi Statoilist. Küll aga pikk tee on veel minna ja aasta lõpuni vaid 4 kuud, ehk jääb ka see eesmärk jõuluvana kinginimekirja.



Vihmavarjufond- esimene aste 500€ Esimese astmeni panen vihmaste ilmade fondi vähemalt 50% purki saadud rahast.


Juulis läks vihmavarjufondi 55% ehk 247€. Selle aasta eesmärgini on natuke üle poole veel minna.



Kokkuvõtvalt:

Sissetulek- 1 154 €

Investeeritud- 200 €

Säästetud- 247 €

Purki läks juulis:- 447 €


Seega purki sai pandud ~39% sissetulekutest. Mitte kõige parem tulemus, aga arvestades kui palju oli Juuli kuus sünnipäevasid, festivale ja muid väljasõite, siis imestan, et üldse miskit üle jäi. Eesmärkide täitmiseks tuleb veel palju pingutada. Loodame, et pimedad sügiskuud kompenseerivad suvemõnude kulud.

Kui on midagi mida tahaksite eraldi näha, välja tuua või küsida, siis kirjutage mulle: purkkypsiseid@gmail.com

 

NB! Tegemist on meelelahutusliku väärtusega informatsiooniga, käesolev artikkel ega blogi ei anna investeerimis, õigus ja -finantsalast nõu. Soovituste ja nõu saamiseks pöördu vastava spetsialisti poole või tee oma otsused ise.


bottom of page